Читацький липень- серпень 2023

Привіт, книгоманам!

Я знову почала читати і на цей раз до моїх рук потрапили такі книжечки.

  Вибір  пав на них, бо вони кольорові, а під час війни барви повинні бути у кожної людини, бо без барв життя перевтілюється в спустошене поле....

Ось таке різнобарв'я, гномик то подарунок від чоловіка:-). Починаємо...

1.І.Павлюк " Я бачу, вас цікавить пітьма". Товстунчик.  Якщо говорити мовою книжки то спочатку було" плесь- плесь", а десь зі сторінки  60 " взззум-вззумм":-). Такий собі містично- детективний жанр з психоаналізом кожного героя.  Містить багато опису дрібниць  ( інколи мій мозок хотів скорочень цих описів, дрібниць), але автор настільки  детально все описав, що і причепитися нема до чого. Також не сподобався діалог суржиком, але діло було в Буськовом с Аду ( то логічно автор списав з реалій). Кому подобається цей жанр 100% сподобається. Моя оцінка 5.

2.С.Пеннер " Зникнення аптекарки". Тут вкажу недоліки, золоті букви та малюнки трохи на обкладинці стираються при читанні. Є друкарські помилки  і трохи недолугий  переклад. Детективний  жанр, де переплітаться 2 світи: Лондон 18ст і Лондон наші дні. Як на мене, хоч і багато насичено подіями, але таке відчуття, що сказали фінансування закінчилося і потрібно  швидко видати книгу, бо кінцівка якась недолуга,  швидка у порівнянні з плинностю подій у книзі. Тому моя оцінка  3, але  багатьом сподобається.

3. С.Пірс " Санаторій".  І знову таки детектив. Тут добре прописується сам зимовий Санаторій, в якому будуть відбуватися вбивства. Головні герої прописані,  але якось так" дали порцію для роздумів  і вистачить". Це книга в котрій мене захопив опис  деталей санаторію, а не головних героїв:-).  Такий собі детектив на тверду 3 точно, ця книга теж матиме свою аудиторію.

4.Т.Дж.Клюн " Дім у волошковому морі". Подарунок чоловіка у неймовірному оформленні. Неймовірне легке підліткове фентезі. Причому  фентезі таке, що навчає:-) так- так, ця книга дає розуміння про такі поняття як : муки вибору, що для тебе щастя, про норми, які  встановленні невідомо ким... тобто  є що осмислити. А в головних героїв  гномицю Талію,, Чансі,  Сала, Люсі.. ось тільки не всім сподобаються відносини між Лайнусом і Артуром:-) .Ця книга тверда 5)).

   Дякую, що дочитали:-)


Теги: книги, прочитанi книги

12 комментариев

  • Maksi 18 августа 2023, 23:42

    Клас, дякую за огляд прочитаного! Так приємно було читати про Ваші враження
    Люблю ось таку лаконічність думок :hugging:
    Все ніяк не доберуся до Павлюка. Точніше не можу для себе визначитися з якою з книг треба починати своє знайомство з автором...
    "Дім у волошковому морі" є в планах, хоч це не зовсім мій жанр

  • edelveys 19 августа 2023, 09:07 1

    Якщо вірити відгукам, то ця книга найкраща у Павлюка, то я теж продовжу його читати. Я зацінила реально прописаний світ, а як мозок просто малює коєартинки виходячи з опису, то то щось.

  • OksanaZusko 19 августа 2023, 00:15

    Дякую! Замовила собі « Дім…». Павлюка прочитала минулого тижня-сподобалось.

  • edelveys 19 августа 2023, 09:24

    О, напишете як вам " Дім у Волошковому морі"))) читається легко і швидко, але є люди яким він не сподобався.

  • Profesora 19 августа 2023, 11:29

    Привіт))), дякую за огляд. Павлюк не мій, нє асіліл. 50 сторінок мудохні:smile: і я здалась, не зацікавив. Є ще одна його книга Танець недоумка, спробую її, може ця прочитається. Мені він з тааакою претензією, не знаю на що, але дуже претензійно і сакрально:laughing:, і це прям бісило. Плюс переклад, Павлюк же пише на рашці, і усвідомленея якоїсь штучності і редакторської вилизаності, от бісило прям))) Я зараз читаю Карпу, дуже живенько, немає моралізаторства, такий живий вібруючий тест. Мені прям дуже подобається.

  • Llizard 19 августа 2023, 13:59

    А що саме з Карпи читаєте? Вона мені раніше дуже подобалася, але з більш-менш нових читала "Baby travel", то мені не дуже зайшло. Зараз в обраних "Добрі новини з Аральського моря" і "Тільки нікому про це не кажи". Теж про них дуже різні відгуки бачила, особливо про останню (пишуть, що повна фігня ))).

  • Profesora 19 августа 2023, 17:59 1

    @Llizard От море і читаю))), начеСекс і місто, тільки українське, плюс трохи автобіографічного, як вона переїхала у Париж. Така книга про жінок, живенько, з реальними висновками про життя, живими персонажами, без надмірних очікувань. Я вечерком читаю перед сном, дуже нормуль

  • edelveys 19 августа 2023, 19:19

    То не читай його зовсім, це не твоє точно, навіть танець:--)

  • sineglaska 19 августа 2023, 15:05

    За ,, аптекарку,, абсолютно згодна.
    Домучила, а не дочитала.
    Той випадок, коли обкладинка перевершила зміст книги(

  • Vasilisa01 13 сентября 2023, 12:24

    Я "Аптекарку" швидко "проковтнула",легка,не навантажує мозок. Кінець скомканий...

  • le313 21 августа 2023, 23:16

    Привіт! Дякую за чудовий огляд :relaxed:
    Про Волошкове поле ще не чула, але Ви дуууже зацікавили своїми враженнями від нього.
    Рада, що Ви знову почали читати і додали мені барвів своїм оглядом :sparkle:.

  • edelveys 24 августа 2023, 19:05 1

    Щиро дякую , і за ваші дописи і коментарі.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб