Путешествия с детьми.

Шкільні канікули – час для подорожей з дітьми. Нотаріальна палата України в рамках проекту «Нотаріат обличчям до людей» підготувала інфографіку, в якій роз’яснюється необхідність нотаріального засвідчення заяви про згоду батьків в разі виїзду дитини за кордон: в супроводі одного з батьків, без супроводу батьків, у складі групи дітей, а також можливість виїзду без нотаріально засвідченої заяви про згоду іншого з батьків.

Проект НПУ «Нотаріат обличчям до людей» передбачає реалізацію нотаріатом України просвітницької місії, інформування громадян про їх права, способи захисту законних інтересів, особливості вчинення правочинів, можливості та переваги нотаріату, який гарантує безспірність нотаріальних дій.

Нотаріат України завжди на захисті прав та інтересів громадян!

Дивіться також анімаційний ролик НПУ «Виїзд дитини за кордон без батьків» із серії роликів про найпоширеніші нотаріальні дії.https://www.facebook.com/NotaryChamberOfUkraine/videos/2190874917838783/

Шановні нотаріуси! Ви можете завантажити файли з інфографікою в хорошій якості за посиланням http://npu.org.ua/wp-content/uploads/2019/05/Children.pdf  та роздрукувати листівки для розміщення у нотаріальних конторах з метою інформування відвідувачів.

 

Темы: Відпочинок і подорожі

6 комментариев

  • SvetiK1980 1 июня 2019, 14:52

    Блин, я где-то слышала, что уже не нужно разрешения от папы, если выезжаешь с ребенком на короткий срок. Обрадовалась, оказывается, рано (

  • 1 комментарий
  • anikoshka 1 июня 2019, 15:10

    Так выше же есть пункт - сроком, менее чем на месяц и с тем, с кем проживает ребёнок

  • SvetiK1980 1 июня 2019, 15:25

    Визначене місце проживання- я так понимаю какая то судебная процедура. Тоже наверняка гемор ещё тот.

  • anikoshka 1 июня 2019, 15:35

    Да, но это единоразово можно через суд «визначити». В любом случае, легче, чем было

  • Miriam27 2 июня 2019, 11:57

    Так а если я с ребенком собираюсь на две недели в Турцию, мне тоже нужно с мужем идти к нотариусу?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб