“Я лежала на збереженні багато років тому, до моєї сусідки по палаті, негарної Свєтки з великим животом, постійно їздив чоловік” ...Головне Краса душі !!!

Дуже сподобався текст, можливо і вам сподобається. В сьогоденні так мало залишилось дійсно чистих і теплих стосунків, і певно дійсно справжніх чоловіків, готових після тажкої праці зварити і привезти тобі тепленьку картоплю,замотану в покривалко))

"Ми були тоді ще такими молодими, що нас важко було назвати жінками. Але називали: в лікарні всіх так називали. Ми всі чекали народження дитини в палаті на дванадцять чоловік. Називалося це «лежати на збереженні». І була така негарна Свєта з великим животом. Ну, у всіх був живіт, всі були не дуже гарні — там ні душу, ні дзеркала не було. Але Світлана була негарна на обличчі і дуже повна, набрякла. Палата була на першому поверсі, чоловіки приходили до дружин і розмовляли через підвіконня. Телефонів не було, і жінки ворожили і тривожилися: чи прийде їхній чоловік? Не до всіх приходили. Це зрозуміло; працювали всі, їхати далеко, на околицю… І деякі жінки плакали вночі. У лікарні дуже сумно. А коли чоловік все-таки приходив, вони висловлювали любов і турботу. І питали: «Ти поїв? Ти знайшов чисту сорочку?»… А до цієї Свєти ходив рудий маленький хлопчина в кепці. Трошки кривоногий і теж не дуже гарний. І кожен день, кожен день! — приносив маленьку алюмінієву каструльку. Він її привозив, замотавши в ковдрочку стареньку. І в каструльці була варена картопля, ще тепла. Або суп з макаронами. Теплий. Він приїжджав після роботи на заводі, коли години прийому відвідувачів кінчалися. Але ми ж на першому поверсі були. І він мовчки передавав каструльку Свєті, а вона їла. Вона і мене пригощала, мій чоловік в армії був. Потім цей мовчазний рудий хлопець їхав з каструлькою і ковдрою назад. Години дві треба було їхати. І вони майже не говорили. А потім мене виписали. І цю Свєту років через п’ятнадцять я зустріла на вулиці. Вона знову була вaгiтна. І у неї вже було троє дітей. І вона красива стала! Повна, але дуже красива. І машина гарна. Діти теж гарні, вона так сказала. І життя хороше, красиве! А за кермом сидів цей рудий хлопець, чоловік. Він залишився негарним, як та алюмінієва пом’ята каструлька. Але в чоловікові головне — не краса. Головне, що всередині. Як в каструльці, в якій картопля залишалася теплою … І це тепло не зникає, навіть якщо їхати дві години. Навіть якщо все життя їхати — разом. "

Анна Кірьянова 

38 комментариев

  • Hungary2705 5 ноября 2018, 21:05 23

    "Когда Бог раздавал красоту - я спала, а когда счастье - я проснулась."

  • Alenushka_sp 5 ноября 2018, 21:38 4

    Не родись красивой ,а родись счастливой ) Правду говорят)

  • Reina_ 5 ноября 2018, 21:11 9

    Очень трогательно

  • Malinka_orijinal 5 ноября 2018, 21:13 6

    Моя дочь родилась на 31 неделе и мы месяц добирали вес в больнице за Киевом. Ко мне каждый день приезжали мама и муж. Раз он, раз она. Кроме других родственников. Им ехать было неудобно и долго, не одним автобусом. Тогда у нас машины не было. Но у меня все было вовремя - и чистое белье и теплая домашняя еда. А когда в 10мес у малышки был бронхит, они по очереди с нами в больнице лежали. Я не была одна с ней) Ценю это. За моральную поддержку, помощь и за то, что я не знаю вкуса больничной еды.

  • Malinka_orijinal 5 ноября 2018, 21:14

    Т.е мама была утром, а муж после обеда*

  • Alenushka_sp 5 ноября 2018, 21:40

    Это очень нас вдохновляет и наверное дает чувство нужности нам да ? Веру что нас любят ,понимают и ценят)

  • laura 5 ноября 2018, 21:15 8

    Моя мама працювала колись з такою Свєтою. Чоловік такий рудий аж червоний, ноги колесом і вона така красавіца що вдень переляк можна отримати, знайшли один одного словом ...але як вони жили, тільки любуватися...щодня з роботи з квітами зустрічав. Моя мама завжди наводила приклад, що не в красоті щастя.

  • Alenushka_sp 5 ноября 2018, 21:44 2

    Це так, головне щастя, і певно не важливо чи гарний ти ззовні, а на скільки гарна твоя душа.

  • Ya_Ole 6 ноября 2018, 02:43 4

    Можливо, їх секрет в тому, що вміють цінувати те, що їм дано...

  • Julka 5 ноября 2018, 21:19

    Правда життя...

  • Malinka_orijinal 5 ноября 2018, 21:24 10

    А про некрасивую женщину, то тоже была история. Была соседка по отделению патологии недоношенных - ну реально некрасивая. Лицо, шея, фигура.. ну Карлсон. Еще и прическа такая же. Может с макияжем она получше, но все равно очень не очень. А муж у нее стройный, красивый, внимательный - они на улице всегда под ручку прогуливались. Старшая девочка у них копия папа и младший сын, с которым она лежала, тоже на него похож. Я все время на них смотрела и не могла привыкнуть, такой дисонанс в типажах. Но, пообщавшись с этой женщиной, я поняла, что она очень красивая. Очень спокойная, интеллигентная, добрая. Она красивая внутри и потом не видишь недостатков. Узнав ее лучше, я поняла, что они гармоничная пара. Так что обертка в конфетке не главное.

  • ya_no4enka 5 ноября 2018, 21:26 2

    я просила чоловіка сидіти вдома та відсипатись. нащо мені приїзди щодня, якщо у мене все є, а добиратись годину в один бік і годину назад?

  • Krissi 5 ноября 2018, 21:36

    У мене теж все було, але не було куди подіти старшу дитину. Тому чоловік приводив малу мені в пологовий, ми день гуляли, а ввечері він її забирав)))

  • Malynka 6 ноября 2018, 00:02

    А в нас не пускають дітей в пологовий, хоч і в окремій палаті лежиш.

  • Krissi 6 ноября 2018, 09:25

    Та я знаю, колись і в Україні мине ця дикість

  • mADAM_Elvira 5 ноября 2018, 21:49 3

    До слез. Мой бы в жизни не додумался

  • Alenushka_sp 5 ноября 2018, 21:51

    Тоже очеень понравилась история.. Мой такой же )

  • Chudesato 5 ноября 2018, 22:00 6

    Думаю,многие женщины хотели бы быть замужем за такой " кастрюлькой")))) главное забота,о таком муже и самой хочется заботиться))))...

  • Alenushka_sp 5 ноября 2018, 22:06 3

    єто точно)) такой "кастрюльки" бывает очень не хватает)

  • Valen 5 ноября 2018, 22:01 4

    В нас 3-є з невеликою різницею. Коли мала 3-го народжувати чоловік зломав голеностопного, зробили операцію, поставили пластину і 5 гвинтівки викрутили. На збереженні неділю лежала і він вранці та ввечері на костилях до мене приїздив. Так як ми і перших разом народжували, то я і уявити не могла як може бути інакше. Задумалася лише тоді, коли дівчина по палаті сказала, що вже щодня зустрічає хлопця на костилях " Оце молодець, хороший чоловік в когось". Так і на костилях на пологах був, а забирав, сподіваюсь і ми такими щасливими будемо через багато років)

  • Alenushka_sp 5 ноября 2018, 22:07 4

    Щастя,добра і кохання Вам!! Якщо є такі чоловіки, значить не все ще втрачено в нашому суспільстві ! )

  • Valen 6 ноября 2018, 13:02

    Дякую)

  • wella 6 ноября 2018, 08:50 1

    Спасибо,что напомнили мне,как мой нежно любимый муж ездил ко мне после работы на другой конец города,когда я лежала на сохранении...Он привозил банку жареной картошки с гарбузом и банку квашеной капусты с луком и маслом.Мы ели всей палатой,а нас было 8 )))

  • Alenushka_sp 6 ноября 2018, 15:19

    Не за что! ) Пусть все у Вас будет только так тепло и в любви ! Пусть сохранятся ваши чувства! это такая редкость сейчас (

  • wella 6 ноября 2018, 15:24 5

    спасибо вам большое,мы стараемся!
    В конце этого месяца мы отмечаем 22 года нашей свадьбы)))

  • Rosya 6 ноября 2018, 10:55 1

    Так тепло написали.що плакати хочу((.

  • Nataly_lev 6 ноября 2018, 14:10

    +++ да, очень трогательно!

  • zolu6ka 6 ноября 2018, 12:15 1

    Люблю теплую вареную картошку!

  • Lolaya 6 ноября 2018, 14:58 9

    Є у мене подруги з дитинства, ми народились в одному гуртожитку, батьки дружили і ми дружимо все життя. Прекумались усі вдоль і впоперек. Дівчатка з двійні і у них є ще старша сестра. Коли іх мама т.Таня народила, д.Ваня запив, бо вже мав у 1 кімнаті, дві дівки і ще дві, мав забрати через тиждень. А він чекав на одного хлопчика. І д. Ваня нівкакую не хотів іти в роддом, так розстроївся. А мій батько був і сусідом і другом тої сімї, а ще і носив шикарні кучері до плеч, бакенбарди і вуса і вважав себе красенем писаним, ну так як зараз, модно мати бороду і бути в тренді)) Так от, вони ж на спільній кухні і ще з одним другом, вмовляли Ваню йти до жінки, нести суп, який варила моя мама. Тоді д. Ваня каже піду у роддом, як дадуть 13 зарплату або як ти вуса збриєш. А батько вусатим ходив мало не з школи, і збрити їх то було харам і це всі знали)))) Довго тато не думав, перукарня на 1 поверсі, поки кипів чайник, папа вже прийшов лисий як макогон, безвусий, і без бакенбардів. Сів пити чай а його ніхто не взнав, мол мужик ти хто? А батько і каже, все що міг те і збрив, бо на зарплату ніяк не повпливаю. А тепер, якщо ти мужик Ваня, бери суп і дуй в роддом, поки у Танєчки молоко не перегоріло, і будеш ти хорошим батьком, бо у тебе нема вибору- бо повна хата дівчат. А потім як народилась я, д. Ваня пожарну люлюку пригнав під роддом з роботи, щоб мого тата на третій поверх з супом підсадити) Отак дружать наші сімї більше 40 років.

  • 3 комментария
  • Greeno4ka 6 ноября 2018, 18:29 1

    Як чодово, мати таких сусідів, так дружити!!

  • Aelita 6 ноября 2018, 20:24

    Lolaya ,растрогали до слез!).Спасибо.Настоящие друзья!!!Воспитывайте в таком же духе своих деток!!

  • Lolaya 6 ноября 2018, 20:39

    Дякую. -"Собственньім примером!!! Только собственньім примером можно воспитать ребенка" так говорить мій батько, скільки його помню)) так що буду старатись)))

  • Rosstyle 6 ноября 2018, 15:46

    Як картопля і суп могли бути теплими, якщо він з заводу їхав? Чи я просто не романтична?

  • Sanechka 6 ноября 2018, 19:04

    Завёрнутые ж написано

  • Svetlin 6 ноября 2018, 18:02

    Ох Светка)))
    И я Светка))) и в роддоме я была такой "красивой"ээххх. Набрала 26 кг, нос огромный, волосы три волосины и те жирные))) и муж красавчик рядом был все время, и сумму теплый и всё медсестры ожвали когда он приходил и тоже наверное мне "завидовали")))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб