Міжнародний день предчасно народжених дітей 17 листопада Анонс

Всем кто в теме=) 

Запрошуємо усіх приєднатися до Акції, присвяченої Міжнародному дню передчасно народженої дитини, що проводиться вже вдруге в Україні! Приходьте на Майдан Незалежності 17.11 о 18.00 аби підтримати усіх передчасно народжених дітей світу! Вдруге ми підсвітимо найважливіші споруди столиці фіолетовим світлом, і долучимося до світової спільноти!Міжнародний день передчасно народжених дітей відзначається у світі з 2008 року, а затверждений він був з ініціативи Європейського фонду турботи про новонароджених пацієнтів (European Foundation for the Care of Newborn Infants, EFCNI). Ця подія просто здійснила прорив: адже передчасні пологи - це не поодинокі випадки. Щорічно близько 15 мільйонів дітей народжуються передчасно. Це в середньому кожна 10-та дитина. Недоношеність - одна з основних причин дитячої смертності у світі. Минулого року цей день об’єднав більш ніж 200 країн світу, понад 60 з них провели загальнонаціональні акції на підтримку цієї проблеми. Цього року планується проведення акції у 100 країнах світу. Колір, яким найчастіше позначають проблему недоношених діток - фіолетовий, саме тому, в цей день відомі особистості багатьох країн вдягають фіолетові елементи одягу та використовують цей колір для привернення уваги. В рамках міжнародного дня реалізуються проекти з підсвічування архітектурних споруд фіолетовим кольором, зокрема, у світі такі проекти було реалізовано з Ніагарським водоспадом, будівлею Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку та Босфорським мостом у Стамбулі. В 2015 році наша країна теж долучиться до всесвітньої ініціативи і підсвітить фіолетовим кольором історичну пам'ятку «Стелу».Благодійний фонд "Свічадо", ТМ "Раненько", Українська Біржа Благодійності, Асоціація Неонатологів України та Асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки», об’єдналися і створили проект «Нетерплячки» задля привернення уваги та інформування нашого суспільства про проблему передчасно народжених дітей. Щорічно в нашій країні народжується близько 500 000 тис. немовлят, 24 000 тис. з них з’являються на світ раніше визначеного терміну.Окрім підсвітки споруд, ми плануємо запустити білі кульки на Майдані Незалежності 17 листопада о 18-ій годині! Перший День передчасно народженої дитини відзначався у Відні. Тоді на площі Святого Михайла професори університетської клініки випустили в небо 500 білих кульок, що відповідало кількості недоношених дітей, які народилися у Відні протягом року. Віднедавна традиція випускати білі кульки в небо в цей день прижилася і в нас

Инфо с странички в ФБ и ссылка оттуда ж 

https://www.facebook.com/events/164683413989069/

Темы: Свята


Теги: праздники

8 коментарів

  • Malinka_orijinal 17 жовтня 2016, 17:45

    И опять так холодно, как в прошлом году :) Постараемся снова попасть. Для Жасмин это так важно. В прошлом году она там познакомилась с девушкой у которой на руках был десятимесячный малыш и я видела в глазах той девушки интерес и радость, смотря, что выросло из моего нетерплячки) Я бы тоже хотела 12 лет назад знать, что нас много и все будет хорошо. Но просто надеялась на это и верила.

  • Tanya_ 17 жовтня 2016, 17:58

    надеюсь потеплеет, я пока сыну не говорю про все тонкости просто он иногда смотрит фото маленького себя и уже с вопросом=)) Да, и я когда то верила =))

  • Malinka_orijinal 17 жовтня 2016, 17:47

    Йомайо, это сегодня. Думала завтра( Чего так поздно анонсируешь?(

  • julpankova 17 жовтня 2016, 17:48

    через месяц же

  • Tanya_ 17 жовтня 2016, 17:57

    та не это в ноябре ж=)) а счас Жовтень

  • Malinka_orijinal 17 жовтня 2016, 17:58

    Фуух. Пардон. Живи))

  • Mariia_pilio 17 жовтня 2016, 18:21

    Спасибо за информацию, в прошлом году поздно узнали, в этом году обязательно будем.

  • Provizor 17 жовтня 2016, 19:22

    Эх... Далеко вы...

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу